Διδασκαλία: Γεώργιος Ρίγος, Δέσποινα Φουρνάρη-Πραδάκη, Αναστασία Μαργαρώνη-Μαυρίδου, Παναγιώτα Ροκκά – Καραδήμα

Χώρος:
Αίθουσα Εκδηλώσεων «Σύναξις» , Αλαμάνας και Ματρόζου, Ηράκλειο Αττικής

Πληροφορίες:
Καθημερινά 5 - 9μμ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:
2102848632

Tμήματα Παραδοσιακών Χορών

Η πρώτη χορευτική Ομάδα της Ενορίας μας ιδρύθηκε το 1984 ενώ σήμερα στην Ενορία μας αριθμούνται 5 Χορευτικά Τμήματα Παραδοσιακών Χορών για κάθε ηλικία και για κάθε χορευτικό επίπεδο.

Με πρώτο χοροδιδάσκαλο τον κ. Χρήστο Θεολόγο και κατόπιν τον κ. Γεώργιο Ρίγο, εδώ και πολλά χρόνια τα χορευτικά μας τμήματα έχουν κάνει δεκάδες εμφανίσεις σε Εορτές Μητροπολιτικές, Ενοριακές, Επετειακές της Περιφέρειας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής και της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Κορυφαία συμμετοχή ως «Χορευτική Ομάδα Ενορίας Παναγίας Πρασίνου Λόφου Ν. Ηρακλείου» (Ταχύρρυθμο Χορευτικό Τμήμα) ήταν αυτή στην παράσταση «ΜΙΚΡΑΣΙΑ… φεύγαμε και για σένα λέγαμε» του Ιδρύματος Πολιτισμού «Ιωνία» της Μητροπόλεώς μας, όπου έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού το 2016 με πολύ μεγάλη επιτυχία, υπό την καθοδήγηση του επί σειρά ετών Χοροδιδασκάλου μας κ. Γεωργίου Ρίγου.Παιδικό Χορευτικό Α΄ & Β΄

Για τα παιδιά των τάξεων του Δημοτικού, λειτουργούν δύο Τμήματα (Α’ & Β’ )με διδάσκοντες τον Γεώργιο Ρίγο και την Παναγιώτα Ροκκά – Καραδήμα, κάθε Τρίτη και ώρα 18.00-19.30. Στα τμήματα αυτά τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και την παραδοσιακή μουσική εξοικειώνονται με τα πρώτα χορευτικά βήματα με έναν ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Τα παιδικά τμήματα Παραδοσιακών Χορών έχουν στόχο να συμβάλλουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών καλλιεργώντας τις κινητικές δεξιότητές τους και παράλληλα, ως μια ομαδική δραστηριότητα, να προωθήσουν τη συμμετοχή και τη συνεργασία. Η Παραδοσιακή Μουσική και Ποίηση λειτουργούν ως παιδαγωγικά μέσα,, ώστε τα παιδιά με δημιουργικό τρόπο να έλθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά και την Ιστορία του τόπου μας.

Χορευτικό Ενηλίκων - Κανονικό

Επίσης, λειτουργεί το Τμήμα των Ενηλίκων – Κανονικό, κάθε Πέμπτη 18.30-20.30 το απόγευμα, με διδάσκουσες την Δέσποινα Φουρνάρη - Πραδάκη και την Αναστασία Μαργαρώνη - Μαυρίδου. Χωρίς όριο ηλικίας το τμήμα αυτό απευθύνεται σε όσους έχουν το απαραίτητο κέφι και μεράκι για ένα χορευτικό ξεκίνημα με καλή παρέα.

Νεανικό Χορευτικό

Εντατικό & Ταχύρρυθμο Χορευτικό

Τέλος, λειτουργούν δύο Τμήματα για νέους και νέες Γυμνασίου, Λυκείου, Φοιτητές, Φοιτήτριες και για ενήλικες που επιθυμούν να γνωρίσουν εις βάθος την παράδοση και τους χορούς από κάθε μέρος της Ελλάδας. Κάθε Τρίτη 19.30-21.00 το Νεανικό-Εντατικό τμήμα και στη συνέχεια 21.00-23.00 το Ταχύρρυθμο (προχωρημένοι) . Διδάσκων στο τμήμα αυτό ο Γεώργιος Ρίγος με βοηθό την Περσεφόνη Παπαμιχαήλ. Στα τμήματα αυτά η διδασκαλία δεν περιλαμβάνει αποκλειστικά τα χορευτικά βήματα, αλλά στοχεύει στην γνωριμία με τα υφολογικά χαρακτηριστικά κάθε χορευτικής περιοχής μέσα από τη μελέτη των ηθών, εθίμων και της ιστορίας που συνοδεύει κάθε χορό. Το μάθημα, πολλές φορές σεμιναριακό, έχει στόχο την συνάντηση με την παράδοση στην ολότητά της, μέρος μόνο της οποίας αποτελούν τα χορευτικά βήματα.

Όλα τα Τμήματα λειτουργούν Δωρεάν.

Σας προσκαλούμε και φέτος όλους να χορέψουμε παρέα, στους υπέροχους ρυθμούς της Παράδοσης, και να γνωρίσουμε παράλληλα τον Χορευτικό και Πολιτιστικό πλούτο της Πατρίδας μας!