Διδασκαλία : Στέλλα Τριανταφύλλου – Πουλάκη

Ημέρα /Ώρα : Κάθε Πέμπτη 20:30 – 22:00

Χώρος :
  Αίθουσα Εκδηλώσεων «Σύναξις» , Αλαμάνας και Ματρόζου, Ηράκλειο Αττικής

Πληροφορίες :
Καθημερινά 17:00 – 21:00

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :
2102848632

Τμήμα Συγχρόνων Χορών

To χορευτικό Τμήμα των Λάτιν και Ευρωπαϊκών Χορών (Συγχρόνων Χορών) που λειτουργεί στην Ενορία μας, είναι νεοσύστατο και ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2015 με ήδη επιτυχείς εμφανίσεις στις Εορτές μας.

Τα μαθήματα των Συγχρόνων Χορών απευθύνονται σε νέους και νέες Γυμνασίου, Λυκείου, Φοιτητές, Φοιτήτριες αλλά Ενήλικες . Ενδεικτικά οι χοροί που έχουν διδαχθεί έως τώρα είναι: α) Η Ρούμπα, β) το Μάμπο, γ) το Τσάτσα, δ) η Κοινωνική Σάμπα, ε) η Σάλσα, στ) η Μπατσάτα, ζ) το Μερένγκε, η) το Σουίνκ, θ) το Βαλς και ι) το Τάνγκο. Παράλληλα με την εκμάθηση των χορευτικών βημάτων γίνεται και μια εισαγωγή στην προέλευση, την εξέλιξη, τις ομοιότητες και τις διαφορές των χορών. Η διδασκαλία έχει στόχο την ανάπτυξη ρυθμού και του τέμπο, καθώς και την αναγνώριση του ιδιαίτερου ύφους του κάθε χορού. Γίνεται εξάσκηση στον έλεγχο των κινήσεων του σώματος των χορευτών. Αναπτύσσεται η έννοια του χορευτικού ζευγαριού, ως συμπαγούς μονάδας, με τη διδασκαλία της διεύθυνσης και της ακολούθησης, αφού τονιστεί η σημασία του σεβασμού και της εκτίμησης στην ιδιαιτερότητα του κάθε χορευτή.

Τα μαθήματα είναι δωρεάν και γίνονται κάθε Πέμπτη 20.30 με 22.00, υπό την καθοδήγηση της κ. Στέλλας Τριανταφύλλου – Πουλάκη.

Σας περιμένουμε και φέτος να μάθουμε να χορεύουμε παρέα!