Υπεύθυνος Δραστηριότητας:
π. Τέρτιος Κωνσταντόπουλος
Ώρα: Κάθε Παρασκευή απόγευμα

Χώρος: Αίθουσα Εκδηλώσεων "ΣΥΝΑΞΙΣ" (στον Ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού)
Ματρόζου & Αλαμάνας

Παιδικό Παιχνίδι

Κάθε Παρασκευή στον Ισόγειο χώρο της Ενορίας μας (από το καλοκαίρι του 2012), στην αίθουσα εκδηλώσεων ‘’Σύναξις’’, μαζευόμαστε μικροί καί μεγάλοι φίλοι και παίζουμε πινγκ - πονγκ (+μίνι πινγκ πονγκ), airhockey, Wii (mario, sports, olympics), ποδοσφαιράκια, mini bowling, βελάκια και στόχους, φλιπεράκια, σκάκι - τάβλι, μπιλιάρδο και άλλα πολλά επιτραπέζια παιγχνίδια, γνώσεων και καλλιτεχνικών δεξιοτήτων.

Τα παιδιά με το ομαδικό παιχνίδι και την κατάλληλη συμβουλή στα προβλήματα που προκύπτουν κατά την διάρκεια των παιχνιδιών, μπορούν να εξελιχθούν ως προσωπικότητες, ικανότερες να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα της ζωής, παραδειγματιζόμενα για τα μεγάλα ζητήματα, από τα μικρά.
Κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, «σοφός ο διδάσκαλος ο δια τερπνών μέσων ποιών τους μαθητάς μανθάνειν». Στα παιδιά, προσπαθούμε αντί της απομονώσεως στα κινητά τους και στο διαδίκτυο να ζουν στο ασφαλές πνευματικό περιβάλλον της Εκκλησίας σαν φίλοι αλληλοβοηθούμενοι, και ήδη στο έργο αυτό, κάποια από τα μεγαλύτερα παιδιά μας βοηθάνε. Χρειάζεται όμως πάντα και κάποιος μεγαλύτερος, αν κάποιος έχει διάθεση να ασχοληθεί , που με χαρά γίνεται δεκτός.

Το πρόγραμμα αυτό , συνεχίζεται όλο τον μήνα Ιούλιο, σε καθημερινή βάση, πλην των Σαββάτων και των Κυριακών.

Τις Παρασκευές, οι εκδηλώσεις των παιχνιδιών, των αθλημάτων και των δραστηριοτήτων, γίνονται στον εξωτερικό προαύλια χώρο της Εκκλησίας, επάνω, στο πάρκο.