ΔιδασκαλίαΆννα Μπακαντάκη

Πληροφορίες – Εγγραφές Καθημερινά 5- 9 μμ.

Υπεύθυνη-ΓραμματείαΜαρία Παν.  Τσιαμποκάλου-Νικοθόδη

Τηλέφωνο επικοινωνίας2102848632

Βρεφονηπιακή Μουσική Αγωγή

Στο τμήμα Βρεφονηπιακής Μουσικής Αγωγής, γίνονται μαθήματα μουσικής και ρυθμικής ευαισθητοποίησης για παιδιά ηλικίας από 4 χρόνων και άνω, και αποτελεί την πιο κατάλληλη εισαγωγή στον κόσμο της Μουσικής, για τους μικρούς μας φίλους!
Η πρώτη εκμάθηση των ήχων, αλλά και έκφραση της μουσικής μέσω της κίνησης. Μουσικοκινητικά παιγνίδια, τραγούδι, γνωριμία με τα μουσικά όργανα.
Στόχος των μαθημάτων αυτών είναι να μεταδώσουν στα παιδιά τη δυνατότητα να ακούνε σε βάθος και να συναισθάνονται τους ήχους,
να ανταποκρίνονται σε απλούς και σύνθετους ρυθμούς και να συγκινούνται με αυτούς, να συνδέουν τα ηχητικά ερεθίσματα με εικόνες και αφηγήσεις και να συντονίζονται ώστε να παράγουν συλλογικά ήχους και ρυθμούς.
Οι στόχοι αυτοί επιδιώκονται μέσω ακρόασης μουσικών και ηχητικών ερεθισμάτων , μέσω εξοικείωσης με απλούς και σύνθετους ρυθμούς, μέσω κινητικών ασκήσεων και αυτοσχεδιασμών, μέσω ασκήσεων στην εκφορά του λόγου, μέσω διασυνδέσεων των ήχων με αφηγήσεις (ηχο-ιστορίες, επινόηση ιστοριών με βάση μουσικά και ηχητικά ερεθίσματα κλπ) και μέσω ηχητικών και ρυθμικών συνθέσεων που παράγονται ομαδικά με συντονισμό των μελών της ομάδας.
Τα μαθήματα λειτουργούν μια φορά την εβδομάδα και διδάσκει η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου μας κ. Άννα Μπακαντάκη, Καθηγήτρια Κιθάρας και Μουσικοκινητικής Αγωγής.

Άννα Μπακαντάκη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια – Καθηγήτρια Μουσικοκινητικής Αγωγής