Ηράκλεια 2017

Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Το Σάββατο στις 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30, το Ωδείο μας θα συμμετέχει στο 9ήμερο μεγάλο αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με τους καθηγητές των Τμημάτων Φωνητικής και της Ορχήστρας του! Θα τραγουδήσουν οι καθηγήτριες του έντεχνου και του κλασικού τραγουδιού, Σάσα Παπαλάμπρου, Χαριτίνη Πανοπούλου και Ελένη Μιχαήλου.
Κεντρική Σκηνή, Πάρκο Ο.Τ. 216 Πεύκων 51, Ηράκλειο Αττικής.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
- Έναρξη βραδιάς από τους ηθοποιούς Μαρία Ζαχαρή και Ηλία Λογοθέτη, που παρουσιάζουν τον «Κινηματογραφικό Μίκη».
- Χορευτικό από τον Γυμναστικό Σύλλογο «Φερενίκη», με την Ολυμπιονίκη Χαρά Καρυάμη και την ομάδα της.
- Τραγούδια από το «Θεομητορικόν Ωδείον». Στην ορχήστρα θα παίξουν οι καθηγητές μουσικής του Ωδείου και θα τραγουδήσουν οι καθηγητές φωνητικής, Σάσα Παπαλάμπρου, Ελένη Μιχαήλου, Χαριτίνη Πανοπούλου. Συμμετέχει το Χορευτικό Ενηλίκων Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ηρακλείου Αττικής.
Η βραδιά κλείνει με τους «Δροσουλίτες» που παρουσιάζουν από το «Χθες στο Σήμερα», μια βραδιά έντεχνου τραγουδιού, με πινελιές του Έλληνα δημιουργού.

Παιδική Σκηνή / Ώρα έναρξης 18:00:
«Παιχνίδια, κορδέλες και χρώματα»: Ένα γαϊτανάκι χαράς με τα παιδικά τραγούδια του συνθέτη, από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Τοπικό Τμήμα Ηρακλείου Αττικής). Εικαστικά εργαστήρια για παιδιά (ζωγραφική, κέντημα, κολλάζ, συνθέσεις κ.ά) από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ηρακλείου Αττικής.