Καθηγητές του Ωδείου

Γνωρίστε τους καθηγητές του Ωδείου μας και ανακαλύψτε μαζί τους τον υπέροχο κόσμο της μουσικής και της έκφρασης μέσω αυτής!
Οι παρακάτω καθηγητές είναι των οργάνων και μαθημάτων που έχουν την περισσότερη ζήτηση, αλλά στο Ωδείο μας διδάσκονται όλα τα όργανα από εξαιρετικούς καθηγητές, ευρωπαϊκά και παραδοσιακά, ώστε αν σας ενδιαφέρει το οποιοδήποτε όργανο ή μουσική γνώση, επικοινωνήστε μαζί μας, στο 2102848632.Ζαχαρίας Καρούνης

Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακού Τραγουδιού
.

      Ο Ζαχαρίας Καρούνης γεννήθηκε στα Πάκια Λακωνίας το 1977. Σπούδασε στη Θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου της Αθηνών και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Βυζαντινής Μουσικολογίας. Σπούδασε τη βυζαντινή μουσική με δάσκαλο τον Λ. Κουζηνόπουλο και Θεωρητικά της Ευρωπαϊκής Μουσικής στο Ωδείο Αθηνών, με υποτροφία. Στο ίδιο Ωδείο παρακολούθησε επίσης μαθήματα κλασικού τραγουδιού με καθηγήτρια την Μ. Νικάκη.
Το 1998 ανέπτυξε συμμεττείχε ρόλο του κορυφαίου του χορού, στην παράσταση της αρχαίας ελληνικής κωμωδίας του Αριστοφάνη "Βάτραχοι" που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του Κ. Τσιάνου. Το 1999 συμμετείχε στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Βίρα τις άγκυρες", σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, ερμηνεύοντας το «Τραγούδι της ξενιτιάς» του Μίκη Θεοδωράκη. Την ίδια χρονιά, συνεργάστηκε με την «Ορχήστρα των χρωμάτων» του Μάνου Χατζιδάκι, ερμηνεύοντας μικρασιάτικα τραγούδια στην παράσταση «Δυο φωνές για τη Λωξάνδρα».
Το καλοκαίρι του 2000 συνεργάστηκε με το "Λύκειο Ελληνίδων" στη παράσταση "Θάλασσα" στο Ηρώδειο. Τον Ιούλιο του 2001 συνεργάστηκε με τη Μαρία Φαραντούρη στη συναυλία "Ένας αιώνας Ελληνικό τραγούδι", που έγινε επίσης στο Ηρώδειο. Από το 2002  συμμετείχε σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με τη Δόμνα Σαμίου, με την οποία έχει μια σταθερή και στενή συνεργασία , συμμετέχοντας και σε δίσκους της το 2006 -2007 όπως "Του έρωτα και της φυγής"  και  "Τα ιστορικά και κλέφτικα τραγούδια".Τον Σεπτέμβριο του 2002 συμμετείχε στη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη «Μελοποιημένη ποίηση» που έγινε στο Ηρώδειο, και ερμήνευσε μαζί της τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη, του Μ. Χατζιδάκι και του Στ. Ξαρχάκου. Συγχρόνως ασχολήθηκε με την καταγραφή και την ερμηνεία τραγουδιών της Ανατολής (Μικρά Ασία - Καππαδοκία - Πόντος - Τουρκία). Τραγούδησε επίσης Ρεμπέτικα και Λαϊκά τραγούδια για 2 χρόνια, στο "Περιβόλι του Ουρανού" μαζί με τη Θεσσαλονικιά Μαριώ. Το 2003-2004 συνεργάστηκε με την Τατιάνα Λύγαρη στο θέατρο "Το τραίνο στο Ρουφ”, στη μουσικοθεατρική παράσταση "Υπ’ ατμόν". Το καλοκαίρι του 2004 πήρε μέρος στη μουσική παράσταση "Ταλέντο - Η συμμετρία της αρμονίας", η οποία παρουσιάστηκε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος Αθήνα 2004 ενώ την ίδια χρονιά διακρίθηκε στην 2η Ακρόαση Νέων Ερμηνευτών της Μικρής  Άρκτου.
Τον Ιούλιο του 2007 συμμετείχε στην παράσταση «Όταν συμβεί στα πέριξ» υπό την επιμέλεια του Π. Κουνάδη, στο Ηρώδειο. Το 2007- 2008, τραγούδησε δίπλα στον Γιώργο Νταλάρα στην μουσική παράσταση «Όλα από την αρχή» σε σκηνοθεσία του Στ. Φασουλή, στο θέατρο Παλλάς, που αποτελούσε μια αναδρομή στην πορεία του μεγάλου Έλληνα τραγουδιστή, με τον οποίο και συνεργάστηκε ξανά το 2016 στην καλοκαιρινή του περιοδεία . Τον Φεβρουάριο του 2008 συμμετείχε στις επτά παραστάσεις «Σαν τραγούδι μαγεμένο», που έγιναν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε σκηνοθεσία Σ. Χατζάκη, και ήταν αφιερωμένες στο Ρεμπέτικο. Έχει συνεργαστεί με τον συνθέτη Νίκο Μαμαγκάκη και συμμετάσχει και δισκογραφικά στο μουσικό του έργο το 2007:  ‘’Έρωτας επιούσιος" "Κέντρο Διερχομένων" , "Σμύρνη - κερί κι ασήμι" , "Στεναγμός Ανατολής" .
Το 2013 και 2014 συμμετείχε στον ρόλο του τραγουδιστή στις παραστάσεις με τραγούδια του Στάυρου Ξαρχάκου και διεύθυνση του ιδίου, με τίτλο «Αμάν Αμήν»  και «Το μεγάλο μας τσίρκο» που περιόδευσαν με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα. Το 2014 συμμετείχε στην σειρά παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου «Η γειτονιά των αγγέλων» σε σκηνοθεσία Κ.Τσιάνου με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη με τον οποίο συνεργάστηκε και πάλι το 2016 σε συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν προς τιμήν του συνθέτη.
Το 2016 επιμελήθηκε καλλιτεχνικά και συμμετείχε στην παράσταση «Μικρα Ασία.. Φεύγαμε και για σένα λέγαμε» σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ηρώδειο. Την ίδια χρονιά συμμετείχε στην παράσταση «Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας» στο θέατρο Badminton σε σκηνοθεσία Σ. Σπυράτου και μουσική του Νίκου Κυπουργού. Το 2016 – 2017 επιμελήθηκε καλλιτεχνικά και συμμετείχε στην παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου» με την ηθοποιό Δέσποινα Μπεμπεδέλη, η οποία περιόδευσε και σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο, μετά την επιτυχία που γνώρισε από το Αθηναϊκό κοινό.
Όσον αφορά την προσωπική του δισκογραφία, το 2005 εκδόθηκε η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά  “Solo” , ενώ το 2013 «Τα υλικά των μυστικών» σε στίχους σημαντικών στιχουργών όπως ο Μάνος Ελευθερίου και η Λίνα Νικολακοπούλου,  και μουσική μεταξύ άλλων και δική του. Το 2016 κυκλοφόρησε από την Μικρή Άρκτο ο δίσκος «Απ’ το μηδέν», στον οποίο ερμηνεύει τραγούδια σε στίχους και μουσική του Σπύρου Παρασκευάκου. Το 2017 αναμένεται να κυκλοφορήσει ο νέος του δίσκος «Αποστολή».
Στο Ωδείο μας διδάσκει Βυζαντινή Μουσική, καθώς είναι και ο Άρχων Πρωτοψάλτης του Αναλογίου της Ενορίας, αλλά και Παραδοσιακό τραγούδι. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας ως τραγουδιστής αλλά και Ιεροψάλτης.Σάσα Παπαλάμπρου

Καθηγήτρια Σύγχρονου – Έντεχνου – Jazz Τραγουδιού

       Η Σάσα Παπαλάμπρου γεννήθηκε στη Δράμα. Από την παιδική της ηλικία έκανε μαθήματα κλασικού πιάνου και λοιπών θεωρητικών μαθημάτων. Πήρε το πτυχίο Αρμονίας, με βαθμό άριστα παμψηφεί. Σπούδασε στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου της Κέρκυρας, κάνοντας παράλληλα μαθήματα κλασικής φωνητικής. Έκανε εξειδικευμένες σπουδές πάνω στο jazz τραγούδι, παρακολουθώντας πολυάριθμα σεμινάρια, καθώς επίσης και στο jazz πιάνο.
Πήρε το 2ο βραβείο τραγουδιού, σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Βουλγαρίας, την άνοιξη του 2003, με πρόταση συνεργασίας από το Bulgarian National Radio. Έχει συμμετάσχει στο jazz festival Θεσσαλονίκης 2008, στη μουσική σκηνή Μύλου, σε συνεργασία με τον μπασίστα Δημήτρη Γουμπερίτση, καθώς και στη δισκογραφική συλλογή Jazz Society 2008/09, με το κομμάτι τους “Moments without you”. Συνεργάστηκε με τη θεατρική ομάδα «Τσιριτσάντσουλες» ως ηθοποιός και μουσικός, στα πλαίσια της παιδικής παράστασης «Μεθαύριο» από το 2009 έως σήμερα, με εμφανίσεις στο φεστιβάλ Νάξου και Ρίου, στα θέατρα «Φούρνος» και «Altera Pars». Επιμελήθηκε την ενορχήστρωση των μουσικοθεατρικών παραστάσεων του συνθέτη Νίκου Κολλάρου «Ανεμιστήρας» και «Πορτραίτο» (2009-10) και «Mona Lisa» (2012) , και συμμετείχε ως τραγουδίστρια, ηθοποιός, πιανίστα, και ακορντεονίστα. Το 2011, συμμετείχε ως performer στην μουσική παράσταση του συνθέτη Κώστα Δημουλέα «Cold Blooded Blue», στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».
Έχει εμφανιστεί σε γνωστές μουσικές σκηνές Αθήνας, Θεσσαλονίκης και λοιπών πόλεων, όπως στο Τρένο στο Ρουφ , Παράφωνο, Μπαράκι του Βασίλη, Ιανό, Gazarte, Άλεκτον, Πυρήνα, Φαίδρα, Metropolis, Black Duck, Καφεθέατρο, Nixon, Faust, Δεκαεπτά, Απανεμιά, καθώς και έχει συμπράξει με σπουδαίους jazz μουσικούς, όπως τους Δημήτρη Βασιλάκη, Βασίλη Ρακόπουλο, Εμμανουήλ Σαριδάκη, Τηλέμαχο Μούσα κ.ά. Έχει πολλές συμμετοχές σε πλήθος συναυλιών ξένου και ελληνικού ρεπερτορίου σε όλη την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα στο φεστιβάλ Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών 2012 που διοργάνωσε η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, καθώς και στην συναυλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» στο ΟΑΚΑ 2012 με παρουσία πολλών γνωστών καλλιτεχνών. Έχει κάνει πολλαπλές εμφανίσεις στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ και του ALPHA «Στην υγειά μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου.
Το 2017 ολοκλήρωρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον τομέα της Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας.
Τον Μάιο του 2017 παρουσίασε με επιτυχία στην μουσική σκηνή ‘’Atheneum” την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, με τίτλο “Crama”, με jazz διασκευές παραδοσιακών κομματιών, ο οποίος κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία.
Στο Θεομητορικό Ωδείο διδάσκει Σύγχρονο – Έντεχνο – Jazz Τραγούδι και συμμετέχει στις εκδηλώσεις και παραστάσεις του Ωδείου μας ως τραγουδίστρια με την συνοδεία του πιάνου της.Ελένη Μιχαήλου

Καθηγήτρια Κλασικού Τραγουδιού.
 
               Η Ελένη Μιχαλήλου γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τη Νίσυρο. Είναι απόφοιτος του Τμήματος «Μουσικές Επιστήμες και Τέχνες» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με βαθμό «Άριστα» διδάσκει από το 2003 ως εκπαιδευτικός μουσικής αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Το 2014 έλαβε δίπλωμα Μονωδίας με καθηγήτρια την κ. Γιαννακοπούλου Χριστίνα από το «Ωδείο Κόνταλυ» με βαθμό «Άριστα παμψηφεί» και βραβείο. Παρακολούθησε σπουδές Μελοδραματικής με καθηγητές τους κ. Τσαλαχούρη Φίλιππο, κ. Δριβάλα Τζένη και τον κ. Παγουλάτο Παναγή.
Έχει Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με βαθμό «Άριστα παμψηφεί» και γνώσεις κλασσικού πιάνου με καθηγητή τον κ. Τσιτσόπουλο Πέτρο από το Πειραματικό Ωδείο Ψυχικού.
            Από το 2016 είναι μέλος του φωνητικού συνόλου θρησκευτικής μουσικής «ManusApertae» ερμηνεύοντας ως σολίστ αποσπάσματα από έργα G.F.Händel, M. Frisina. Από το 2013 είναι μέλος του συνόλου αναγεννησιακής μουσικής «Αυλός».
                Έχει ερμηνεύσει αποσπάσματα από το «StabatMater»του Pergolesi και από τα «Κατά Ματθαίον Πάθη» του J.S. Bach, την άρια της Adele «MeinHerrMarquis» από την όπερα «DieFledermaus» του J. Strauss  και την άρια της Elvira «Sonverginvezzosa» από την όπερα «IPuritani» του Bellini σε σκηνοθετημένη παράσταση το 2012.
Υπήρξε μέλος της Χορωδίας «Ambitus» υπό τη διεύθυνση της κ. Βασιλικού Κατερίνας και της «Χορωδίας Θεσσαλονίκης» υπό τη διεύθυνση της κ. Κωνσταντινίδου Μαίρης. Έχει συμμετάσχει ως χορωδός στην Όπερα «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» του Μ. Καλομοίρη στο Ηρώδειο, στο Μιούζικαλ «Follow the fellow who follows a dream» στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας, σε συναυλίες ξένου κλασσικού και ελληνικού ρεπερτορίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Ηρώδειο και σε χορωδιακούς διαγωνισμούς εντός και εκτός Ελλάδος.
Στο Θεομητορικό Ωδείο διδάσκει κλασικό τραγούδι και συμμετέχει στις παραστάσεις, εκδηλώσεις και συναυλίες του Ωδείου μας. Χαριτίνη Πανοπούλου

 Καθηγήτρια  Κλασικής - Σύγχρονης Κιθάρας και Σύγχρονου - Έντεχνου Τραγουδιού.

       Η Χαριτίνη Πανοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με καταγωγή από την ορεινή Κορινθία. Σπούδασε στο τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών με Ειδίκευση στην Διδακτική των Μαθηματικών και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της Αγγλικής γλώσσας.
Στην ηλικία των 9 ετών πήρε τα πρώτα της μαθήματα στην κλασική κιθάρα. Με τον μετέπειτα Καθηγητή της  Διονύση Κατινάκη, μαθητή του κορυφαίου Δημήτρη Φάμπα, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην κλασική κιθάρα και τα θεωρητικά. Έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα αυτοσχεδιασμού και σύγχρονης κιθάρας με τον κιθαριστή Βασίλη Κετεντζόγλου αλλά και σεμινάριο με θέμα «Ενορχήστρωση στην κιθάρα» με εισηγήτρια την Εύα Ατματζίδου στο GIG (Guitar Institute of Greece).
Με δασκάλα φωνητικής την  τραγουδίστρια και μουσικό Σάσα Παπαλάμπρου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο έντεχνο - σύγχρονο τραγούδι και έλαβε το πτυχίο της με βαθμό άριστα παμψηφεί από το Θεομητορικό Ωδείο. Επίσης έχει σπουδάσει βυζαντινή μουσική με τον π. Εμμανουήλ Κροκίδη και ασχολείται και με την ψαλτική τέχνη.
Το 2013 διακρίθηκε στην Ακρόαση νέων Ερμηνευτών της Μικρής Άρκτου, από την οποία έχουν  διακριθεί κατά καιρούς πολλοί νέοι και σημαντικοί σήμερα καλλιτέχνες. Επίσης έχει συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2005. Σημαντική ήταν και η γνωριμία της τα τελευταία χρόνια με τον κιθαρωδό και ερμηνευτή Λάκη Παππά, στενό συνεργάτη του σπουδαίου Χατζιδάκι.
Πραγματοποιεί συναυλίες σε χώρους και μουσικές σκηνές που φιλοξενούν το καλό ελληνικό και το ξένο τραγούδι, και με την συνοδεία της κιθάρας της, αλλά συμμετέχει και σε εκδηλώσεις που αφορούν και το παραδοσιακό τραγούδι και όχι μόνο. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικούς μουσικούς χώρους όπως το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη , το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ηρώδειο αλλά και σε Μουσικές Σκηνές όπως η Σφίγγα, Χαμάμ, Απανεμιά, Φαίδρα κ.α. Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες σε συνεργασία με Δήμους όπως Δήμος Βουλιαγμένης, Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου, Φιλιατρών Μεσσηνίας κ.α.
Το 2016 συμμετείχε ως τραγουδίστρια στην παράσταση «Μικρασία.. φεύγαμε και για σένα λέγαμε» , η οποία παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με μεγάλη επιτυχία.
Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά αφορά την παράδοση, και είναι ένας διπλός δίσκος με τίτλο «Τραγούδια σαν προσευχή» που περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα αφιερωμένα στην Παναγία και ο οποίος κυκλοφόρησε το 2015 και επανεκδόθηκε το 2016. Στον δίσκο ερμηνεύει εξ ολοκλήρου η ίδια, με τη συνοδεία της Θεομητορικής Χορωδίας και είναι μία  έκδοση του Συλλόγου του Ιερού Ναού Παναγίας Πρασίνου Λόφου , σε καλλιτεχνική επιμέλεια του τραγουδιστή  Ζαχαρία Καρούνη, στενού συνεργάτη της Δόμνας Σαμίου.
Δισκογραφικά συμμετέχει επίσης με δύο τραγούδια, ανάμεσα σε άλλους σημαντικούς ερμηνευτές, στον δίσκο του συνθέτη και βραβευμένου από την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Νίκου Παπαδογιώργου, με τίτλο « Το Σταυροδρόμι» ο οποίος κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2017 καθώς επίσης συμμετείχε και στην μουσική του παράσταση «16 Καθρέφτες» που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το 2016.
Ασχολείται ιδιαίτερα με την διασκευή κομματιών για κιθάρα και φωνή, ενώ τον τελευταίο καιρό ετοιμάζει της πρώτη της προσωπική δισκογραφική δουλειά με δικά της τραγούδια, σε στίχο και μουσική.
Στο Ωδείο μας διδάσκει Κλασική και Σύγχρονη Κιθάρα και Ελαφρό – Σύγχρονο - Έντεχνο Τραγούδι. Επίσης διευθύνει την Θεομητορική Παιδική Χορωδία και συμμετέχει ως τραγουδίστρια σε πολλές εκδηλώσεις του Ωδείου και του Συλλόγου μας, ενώ είναι και επί σειρά ετών μέλος της Θεομητορικής Ορχήστρας παίζοντας κιθάρα.
Βαγγέλης Βλαβιανός

Καθηγητής Κλασικής Κιθάρας – Μπουζουκιού.

     Ο Βαγγέλης Βλαβιανός μεγάλωσε στην Κηφισιά. Πήρε τα πρώτα του μαθήματα στην κιθάρα στην ηλικία των 13 ετών με τον Δημήτρη Παριανό.
Επόμενοί του καθηγητές ήταν ο Vojislav Ivanović και ο Παναγιώτης Μάργαρης, με τον οποίο πήρε Δίπλωμα Κιθάρας το 2006.Παράλληλα έκανε σπουδές Ανωτέρων Θεωρητικών με τον καθηγητή Φώτη Κουτζαγιώτη αποκτώντας Πτυχίο Αρμονίας (2005)και στη συνέχεια Πτυχίο Αντίστιξης (2009).
Το μεγάλο εύρος των μουσικών του ακουσμάτων και η επιθυμία του να
κοινωνήσει πολλά είδη μουσικής τον ώθησαν να ασχοληθεί με πολλά μουσικά όργανα. Μελέτησε ηλεκτρική κιθάρα και ηλεκτρικό μπάσο, παρακολούθησε μαθήματα βιολιού με τον Γιώργο Αθανασούλα και μπουζουκιού με τον Δημήτρη Αλεξίου και τον Γιάννη Βιλιώτη. Σήμερα είναι ένας από τους πιο βαθείς γνώστες του ρεμπέτικου ιδιώματος.
Παρακολούθησε τον κύκλο σεμιναρίων «Ρυθμολογία του Flamenco»με εισηγητή τον καθηγητή κιθαριστή Παναγιώτη Χρονόπουλο (2015) και τον κύκλο σεμιναρίων «Ρεμπέτικο της πρώιμης και προπολεμικής περιόδου και προσφυγικό τραγούδι» με εισηγητές τους Δημήτρη Μυστακίδη και Θεοδώρα Αθανασίου (2011).
Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ κιθάρας, ενώ παίζει επαγγελματικά κιθάρα και μπουζούκι σε κέντρα και μουσικές σκηνές από το 2007.
Διδάσκει κιθάρα από το 2001 .Έχει διδάξει στο «Θεομητορικό Ωδείο», στο «Ελληνικό Ωδείο-Παράρτημα Κυπριάδου», στο «Ωδείο Βορείων Προαστείων» και στο «Ωδείο Θαλής» Κιθάρα, Ηλεκτρικό Μπάσο, Μπουζούκι και Θεωρία. Στη διδασκαλία του χρησιμοποιεί ελληνικά όσο και ξένα βιβλία, CDs καθώς και δικό του υλικό, δίνοντας έμφαση στη σωστή ρυθμική αγωγή, στο ταυτόχρονο παίξιμο με το μαθητή εν είδει ντουέτου και στη σπουδαιότητα, καταλληλότητα και ποικιλία του επιλεγμένου μουσικού υλικού.
Διαθέτει προσωπικό αρχείο χειρόγραφων παρτιτούρων με εκατοντάδες τραγούδια-σταθμούς του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου κάθε είδους.Σπυρος Σπυρόπουλος

Καθηγητής Κλασικής – Ηλεκτρικής Κιθάρας και Μπουζουκιού.

       Ο Σπύρος Σπυρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1997) και διδάκτορας του ιδίου τμήματος (2012) με ειδίκευση στην εθνομουσικολογία. Στο πλαίσιο της διδακτορικής του διατριβής ασχολήθηκε με την μουσική παράδοση της Νάξου ( «Η περίπτωση των ΄΄βιολιών΄΄, μια μουσική εθνογραφία»)
Σπούδασε ευρωπαϊκή μουσική και απέκτησε: Πτυχίο Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης Μπάντας (Εθνικό Ωδείο, 1995), Πτυχίο Κλασσικής Κιθάρας (Εθνικό Ωδείο, 1997), Δίπλωμα Σύνθεσης (Μουσική Εταιρεία Αθηνών, 2003).
Ως υπότροφος του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών ( περίοδος 1998-1999) εργάστηκε ως επιστημονικό μέλος στο ερευνητικό πρόγραμμα Θαλήτας: «Η βιολιστική παράδοση στην κρητική δημοτική μουσική» και απ’ το Μάρτιο του 2004 (περίοδος 2004-2006), στο πρόγραμμα έρευνας Crinno Music II: «Η μουσική παράδοση της λύρας στην κρητική δημοτική μουσική του Ν. Ρεθύμνης» .
Τη περίοδο 2000 - 2003 δίδαξε κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο, παράρτημα  Ν. Ηρακλείου Αττικής και από το 2002 διδάσκει κλασική κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα και μπουζούκι στο Θεομητορικό Ωδείο Ν. Ηρακλείου.
Απ’ το Σεπτέμβριο του 2001 είναι μόνιμος εκπαιδευτικός μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Την περίοδο 2006 - 2010 αποσπάστηκε  στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, υποστηρίζοντας τον τομέα Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας
Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται:
α) η μελέτη της μουσικής παράδοση της Νάξου, της Κρήτης και της Μεσσηνίας ( έρευνα πεδίου, καταγραφές δημοτικών τραγουδιών)
β) η εφαρμογή της εθνομουσικολογίας στο μάθημα της μουσικής αγωγής στην εκπαίδευση.
γ) η μουσική τεχνολογία και πληροφορική στην εκπαίδευση.
Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα στην Επιστημονική Επετηρίδα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας (2015,2016).
Στο Θεομητορικό Ωδείο διδάσκει Κλασική και Σύγχρονη Κιθάρα, Ηλεκτρική Κιθάρα, Μπουζούκι καθώς αναλαμβάνει και προετοιμασία για την εισαγωγή στο Μουσικών Σπουδών. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις του Ωδείου μας και στην Θεομητορική Ορχήστρα.Άννα Μπακαντάκη

Καλλιτεχνική Διευθύντρια – Καθηγήτρια Μουσικοκινητικής Αγωγής

   Σπούδασε κλασική κιθάρα στο Πειραματικό Ωδείο Ψυχικού, όπου έλαβε το πτυχίο της με τον Βασίλη Καναρά ενώ το δίπλωμά της με τον Κώστα Γρηγορέα. Ολοκλήρωσε τις θεωρητικές της σπουδές με τον Πέτρο Τσιτσόπουλο, πιανίστα και σημαντικό θεωρητικό, καλλιτεχνικό διευθυντή του Πειραματικού Ωδείου Ψυχικού.
Παρακολούθησε μαθήματα Μουσικοκινητικής Αγωγής στη Σχολή Ματέυ και στην Μαρία Κυνηγού – Φλάμπουρα ενώ είναι άριστη και έμπειρη γνώστης της βρεφονηπιακής μουσικής ευαισθητοποίησης.
Είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεομητορικού Ωδείου και διδάσκει στο Ωδείο μας Μουσικοκινητική αγωγή για παιδιά από 4 ετών και άνω.Δήμητρα Μπράτση

Καθηγήτρια Κλασικού Πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών

        Η Δήμητρα Μπράτση μεγάλωσε στην Σαντορίνη. Έλαβε διετή επαγγελματική κατάρτιση στην ειδικότητα "Προσχολική αγωγή  ημερησίας φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες" ενώ έχει σπουδές και στο Τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πατρών αλλά και στα Αγγλικά και Γαλλικά.
Το 2000  έλαβε πτυχίο αρμονίας με βαθμό άριστα παμψηφεί από το Ωδείο  του Ν. Ηρακλείου στην τάξη του  Πρόκου Πέτρου. Το 2006 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο κλασικό πιάνο με καθηγήτρια την Ναταλία Μιχαηλίδου, με βαθμό άριστα παμψηφεί από το Ωδείου Αγίου Στεφάνου.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με εισηγητές τους Ελένη Μουζάλα, Ναταλία Μιχαηλίδου, Γιώργο Χατζηνίκο καθώς και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια πιάνου  με την διεθνούς φήμης πιανίστα και καθηγήτρια της “Εcole normale de musique de Paris”, France Clidat  στο Eθνικό Ωδείο Χαλανδρίου, και με τον καθηγητή της «Εcole normale de musique de Paris», Jean – Claude  Pennetier στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάριο με θέμα «Σχέση μουσικής και χορού τον 17o & 18o αιώνα» με εισηγήτριες τις Ευγενία Κουγιουμτζόγλου - Roucher και Christine Bayle στο Ωδείο Φίλλιπος Νάκας, και έχει συμμετάσχει στο «2o Πανελλαδικό Ιατροκοινωνικό Συνέδριο» με θέμα «Κινητική αναπηρία-φυσική & κοινωνική αποκατάσταση».                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Έχει συνεργαστεί με Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων διδάσκοντας σε  σχολεία μουσική, δημιουργώντας μαθητική χορωδία και ορχήστρα.  Το 1999 εργάστηκε ως
μουσικός παιδαγωγός στις μονάδες τις ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων) στο Χαλάνδρι και          σαν μουσικός συνεργάτης σε κατασκηνώσεις του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.
Επίσης είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Καθηγητών Πιάνου ( Ε.Ρ.Τ.Α. -HELLAS ).
και  καθηγήτρια πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Πεύκης.          
Από το  2001 διδάσκει στο Θεομητορικό Ωδείο κλασικό πιάνο και έχει συμμετάσχει στην Θεομητορική Ορχήστρα και σε πολλές εκδηλώσεις του Ωδείου μας.Ελεάνα Χατζηγεωργιάδου

Καθηγήτρια Κλασσικού Πιάνου  και Υποχρεωτικών Θεωρητικών.

       Η Ελεάνα Χατζηγεωργιάδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Γεωπονικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει σπουδές στην Αγγλική.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασσικού πιάνου από τους καθηγητές:  Ζωή Μιχαλάρου στην Μουσική Σχολή Δενατάλη και από την Κατερίνα  Αντωνίου στο Εθνικό Ωδείο. Ολοκλήρωσε της σπουδές της στα θεωρητικά με τον Γιάννη Παρασκευουδάκη και την Μυρτώ Οικονομάκη στο Εθνικό Ωδείο. Το 2011 έλαβε το πτυχίο της με καθηγήτρια την Δήμητρα Μπράτση, από το Θεομητορικό Ωδείο με άριστα παμψηφεί ενώ τώρα βρίσκεται στις σπουδές του διπλώματος.
Το 2012-2013 και το 2013 -2014 παρακολούθησε δύο κύκλους σεμιναρίων αντίστοιχα, με θέμα "Παιδαγωγική προσέγγιση της διδασκαλίας της Μουσικής" και  "Παιδαγωγική προσέγγιση της διδασκαλίας του Πιάνου" με εισηγήτρια την πιανίστα και συγγραφέα Μαρία Μιχαλοπούλου.
Επίσης παρακολουθεί μαθήματα σαξοφώνου με καθηγητή τον Δημήτρη Μαρουσάκη.
Διδάσκει στο Θεομητορικό Ωδείο κλασικό Πιάνο και αρμόνιο, καθώς και όλα τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα ( Προθεωρία, α’ , β’ , γ’ Θεωρία, Solfege, Dictee, Αρμονία ), είναι επί σειρά ετών μέλος της Θεομητορικής Χορωδίας.Mαρουσάκης Δημήτριος

Καθηγητής Σαξοφώνου

          Ο Δημήτρης Μαρουσάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Ξεκίνησε τις σπουδές του σε ηλικία 10 ετών. Είναι πτυχιούχος ανωτέρων θεωρητικών (Αρμονία, Αντίστιξη, Φυγή, Ενοργάνωση και Διεύθυνση Πνευστών Οργάνων) και διπλωματούχος Σύνθεσης με καθηγητή τον Κ. Ευαγγελάτο. Έχει πάρει πτυχίο Αρμονίου και μαθήματα πιάνου από τον Φ. Χιόυ.
Άρχισε τις σπουδές του στο σαξόφωνο τις οποίες συνέχισε με τον Θ. Κερκέζο και είναι κάτοχος πτυχίου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Έχει κάνει μαθήματα jazz σαξοφώνου και αυτοσχεδιασμού με τον Α. Λαδόπουλο και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σαξοφώνου με τον J.M. Loindex (Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σαξοφώνου), Αντίστιξης 16ου αιώνα με τον Κ. Ευαγγελάτο και Jazz Αρμονίας.
Είναι μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Κηφισιάς (1ο άλτο sax.), των μουσικών συνόλων Κρυονερίου και της Ορχήστρας Σαξοφώνων της Νομαρχίας Πειραιά (Bass και Barytone Sax.), με την οποία έχει δώσει συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στην Λυρική Σκηνή, στην Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, στο Αρχαίο Ωδείο Πατρών, στο Φεστιβάλ Μ. Καλομοίρη, στο Θέατρο Espace P. Cardin στο Παρίσι, στην  Όπερα της Ρώμης, στα φεστιβάλ Vierti, Caserta, Avellinio και  Milano στην Ιταλία κ.α.
Έχει συνεργαστεί με γνωστούς πιανίστες όπως ο Δ. Τουφεξής , ο κ. Γαρουφαλής και ο Francesco Nicolosi,την βιολονίστα Safarian και έχει ερμηνεύσει έργα σε πρώτη εκτέλεση των Γ. Βενετσάνου, Κ. Λιγνού, Χ. Κριθαρά, Μ. Κανά, Σ. Μάζη, Μ. Αρχοντίδη, Δ. Μηνακάκη, Β. Τενίδη, Ι. Βαλέτ, Δ. Νικολάου κ.α. ΄Εχει συμπράξει με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και πολλά μουσικά σύνολα. Έχει δουλέψει ως καθηγητής στα Μουσικά Σχολεία της Παλλήνης, Ιλίου και Αλίμου και ως καθηγητής σαξοφώνου στο Θεομητορικό Ωδείο, στο Ωδείο Όπερα κ.α.
Είναι μέλος του κουαρτέτου σαξοφώνων 3+1 όπου  παίζει Βαρύτονο σαξόφωνο με εμφανίσεις σε αίθουσες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και του τρίο σαξοφώνων D.V.D. όπου παίζει σοπράνο σαξόφωνο. Τέλος έχει συνεργαστεί με το κουαρτέτο σαξοφώνων «Ακρόαμα» με το οποίο έχει δώσει συναυλίες στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και άλλους χώρους.
Στο Ωδείο μας διδάσκει σαξόφωνο και συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις του Ωδείου ενώ είναι μέλος της Θεομητορικής ορχήστρας.Πάνος  Κοκκίνης

Καθηγητής Κρουστών

     Ο Πάνος Κοκκίνης γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Ξεκίνησε την πρακτική μου στα τύμπανα το 1996 με δάσκαλο και εμπνευστή τον Μάνο Μάτσο, δίπλα στον οποίο μαθήτευσε για 5 χρόνια.
Συνέχισε την εκπαίδευσή του στο Modern Music School (Lab) του Γιώργου Μεταλληνού, από όπου και αποφοίτησε με δάσκαλό του τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη, ο οποίος συνεχίζει να τον διδάσκει και να τον εμπνέει μέχρι και σήμερα. Παράλληλα με την πρακτική του στα τύμπανα, ασχολήθηκε με την θεωρία της μουσικής και Jazz αρμονία 1,2 με δάσκαλο τον Βαγγέλη Μπουλουχτσή στα Ιωάννινα.
Η αγάπη του για την μουσική, έγινε κίνητρο για να ασχοληθεί και με άλλα μουσικά όργανα, όπως αρμόνιο, udu cajon, jembe, didgeridoo και hang drum cosmic. Δίδαξε στο Ωδείο Φίλλιπος Νάκας στα Ιωάννινα έως το 2010.
Τα σχήματα στα οποία συμμετέχει τώρα είναι οι DrumAmin, όπου μαζί με τον Λουκά Καλαντζάκο κάνουν ντουέτο κρουστών, οι Giorgos Tabakis Trio απ'το ο οποίο έχει κυκλοφορήσει το cd  Inder Mundos. Άλλο σχήμα είναι το Muliverse Ensemble το οποίο αποτελείται από τον Γιώργο Ταμπάκη στην κιθάρα και τον Σταύρο Παργινό στο τσέλο. Οι καλλιτέχνες και οι μπάντες που τον εμπνέουν είναι Jack De Johnette, Jon Christensen, Trilok Gurtu, Mark Zonder, Miles Davis, Cinematic Orchestra, Remember Shakti.
Στο Θεομητορικό Ωδείο διδάσκει Κρουστά και Ντράμς, ενώ συμμετέχει στην ορχήστρα του Ωδείου μας και στις εκδηλώσεις και παραστάσεις που διοργανώνουμε.