Διεύθυνση Χορωδίας – OρχήστραςΣτέφανος Λούντζης

Ώρα - Πρόβες
Κάθε Δευτέρα 7:30 – 9:00μμ.

Αίθουσα
«Άξιον Εστί»

Πληροφορίες:
Καθημερινά 5:00 – 9:00μμ

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
2102848632

Θεομητορική Χορωδία & Ορχήστρα

Η Θεοµητορική Χορωδία και Ορχήστρα, όπως ονοµάζεται προς τιµήν της Εφόρου και Προστάτιδος της Ενορίας Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής και του οµωνύµου Συλλόγου Ορθοδόξων Χριστιανών "Η Υπεραγία Θεοτόκος" Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής, έχει Τµηµατα Βυζαντινής, Παραδοσιακής, Ευρωπαϊκής, Ενηλίκων και Μικτής Νεανικής Χορωδίας, συνιδρυθέντα τον Φεβρουάριο του έτους 1976.
Μάλιστα στην Εκδήλωση "Γέφυρες Πολιτισμού 2006" της Εκκλησίας της Ελλάδος, έλαβε µέρος το Τµήµα της Μικτής Νεανικής Ευρωπαϊκής Χορωδίας και Ορχήστρας της.
Τα Τµήµατα αυτά στηρίζει το Θεοµητορικό Ωδείο Παναγίας Πρασίνου Λόφου, ιδρυθέν το έτος 2001 µέ την Ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και µέ την Άδεια του Κράτους, το οποίο Ωδείο στηρίζει και την Ορχήστρα της Ενορίας.
Η Θεοµητορική Χορωδία και Ορχήστρα, όπως συµβαίνει στις Ενορίες συνήθως, γνώρισε δεκάδες Μέλη, κατά καιρούς, Νέους και Νέες και Ενήλικες της Τοπικής Εκκλησίας και Ενορίας, και εξακολουθεί να αποτελείται από διαφόρων ηλικιών πρόσωπα, πάνω από πενήντα στον αριθμό, που την απαρτίζουν και την συγκροτούν µέ την σεµνή παρουσία τους, καταρτιζόµενα µε τις σχετικές γνώσεις της Μουσικής που αποκτούν, αλλά και µέ την τιµή να διατελούν, αρκετοί εξ αυτών, και διακονητές του Ιερού Αναλογίου.
Γνώρισε κατά καιρούς, στα 42 έτη της υπάρξεώς της, αξιόλογους Διευθυντές και Υπευθύνους, προσφάτως δε, το Ευρωπαϊκό της Τµήµα, τον Μαέστρο Μουσικολογιώτατο κύριο Στέφανο Λούντζη.
Η Θεοµητορική Χορωδία έχει συµµετάσχει σε πολλές µουσικές Εκδηλώσεις στην Ελλάδα, σε όλες τις Εορτές Νεότητος της Τοπικής Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και στις αντίστοιχες της Τοπικής Ενορίας, οµόρων Ενοριών και Συλλόγων. Έχει οργανώσει και εκτελέσει µεγάλες εόρτιες Συναυλίες σε Κινηµατοθέατρα, όπως στο "ΠΑΛΛΑΣ" Αθηνών το έτος 1992 πολύωρη Μουσική Εκδήλωση, µέ τον γενικό τίτλο " Εν τη καθ᾽ ηµάς Ανατολή", στην οποία µετείχαν δεκάδες µουσικά σχήµατα, ο Λυκούργος Αγγελόπουλος και η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία, ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Καρυοφίλης Δοϊτσίδης και το Σχήµα του, ο ΠΟΦΠΑ (Πολιτιστικός Όµιλος Φοιτητών Πανεπιστηµίου Αθηνών), ο Ross Daily και λοιποί, υπό την Γενική Επιµέλεια του κ. Γεωργίου Κωτσίνη. Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συµµετείχε στην Εκδήλωση "ΓΕΦΥΡΕΣ", για τα 50 έτη προσφοράς στην Παράδοση και την Μουσική του Χρόνη Αηδονίδη, το έτος 2004, µέ το Βυζαντινό της Τµήµα, υπό τον Μουσικοδιδάσκαλο Διευθυντή της, τότε Άρχοντα του Α’ Αναλογίου της Ενορίας Υπεραγίας Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής.
Στο Κινηµατοθέατρο "Τρία Αστέρια" οργάνωσε εκδήλωση για τα 55 έτη συνολικής Ιερωσύνης του µακαριστού πρώτου Ποιµενάρχου της Τοπικής Εκκλησίας, το έτος 1991, στην δε Αίθουσα "Σπάρτης Πισιδίας" Νέας Ιωνίας Αττικής συµµετείχε στον Εορτασµό της πρώτης Δεκαετίας του πρώην Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της Τοπικής Εκκλησίας κ.κ. Κωνσταντίνου Α’ , το έτος 2004.

Προσπάθεια της Θεοµητορικής Χορωδίας και Ορχήστρας Πρασίνου Λόφου, µέ τις µικρές της δυνατότητες, η υπηρεσία της τέχνης και η εξυπηρέτηση των Ενοριακών αναγκών. Σ᾽ αυτόν τον αγώνα της, σχετική συµβολή υπήρξε η ηχοταινία και ο συµπαγής δίσκος (C.D.) των Εγκωµίων του Δεσποτικού Εξοδίου, που κυκλοφόρησε η Ενορία το έτος 1995, µε τους στίχους του "Αµώµου" (118ου Ψαλµού), που καθιέρωσε µε επιµονή ανυποχώρητη να ψάλλωνται από του έτους 1984, ο Ιερ. Προϊστάµενος της Ενορίας Αρχιµανδρίτης π. Τιµόθεος Ιωάν. Παπαδάκης, υπεύθυνός της από Ιανουαρίου 1976.
Τα «Τραγούδια σαν Προσευχή» είναι η 2η Δισκογραφική παραγωγή, που κυκλοφόρησε η Ενορία το έτος 2015, με παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα αφιερωμένα στο Πρόσωπο της Παναγίας. Η παραγωγή είναι του Συλλόγου της Ενορίας υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ. Ο πρώτος Δίσκος περιέχει 15 τραγούδια με στίχους παραδοσιακούς , ενώ ο δεύτερος, περιέχει άλλα 15 τραγούδια με στίχους εντέχνους, πάνω στις ίδιες παραδοσιακές μελωδίες, ειδικά γραμμένους και αφιερωμένους στην Παναγία, από τον Προϊστάμενο της Ενορίας μας. Τα τραγούδια είναι από κάθε τόπο της Ελλάδας, από την Θράκη ως την Κύπρο, από την Ήπειρο ως την Μικρά Ασία, από τα Νησιά μας, τραγούδια του γάμου, του πόνου, της αγάπης, του βουνού και της θάλασσας, ως επί το πλείστον χορευτικοί σκοποί. Στον δίσκο τραγουδά η Ενορίτιδα, Τραγουδίστρια και Ψάλλουσα στο Αναλόγιο της Ενορίας, Χαριτίνη Πανοπούλου με την συνοδεία της Θεομητορικής Χορωδίας, Μικτής και Παιδικής, και την επιμέλεια του δίσκου έχει κάνει ο έμπειρος τραγουδιστής στον χώρο της Παράδοσης, Ζαχαρίας Καρούνης, Άρχων νυν του Α’ Αναλογίου της Ενορίας, ενώ παίζουν καταξιωμένοι και δεξιοτέχνες γνωστοί μουσικοί.
Την όλη δραστηριότητα της Θεοµητορικής Χορωδίας και Ορχήστρας, ενισχύει ικανό επιτελείο Συνεργατών υπό τον Συνεφηµέριο του Ιερού Ναού Αρχιµανδρίτη π. Τίτο Εµµ. Θεωνά και µε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεοµητορικού Ωδείου των Μουσικών Καθηγητών κ. Πέτρου Τσιτσόπουλου και κ. Άννας Μπακαντάκη. Επίσης µέ την διδασκαλία πλειάδος καθηγητών Μουσικής, οι οποίοι συµµετέχουν στην Θεοµητορική Ορχήστρα της Ενορίας, καθώς και διδασκόµενοι δεξιοτέχνες Μαθητές του Ωδείου.

Περιμένουμε με χαρά και φέτος, καθέναν από εσάς που αγαπά το Χορωδιακό Τραγούδι και την μουσική, να γίνει μέλος της Χορωδίας και της Ορχήστρας μας!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.