Υπεύθυνοι: π. Τέρτιος Κωνσταντόπουλος
δ. Μαρία Τσιαμποκάλου - Νικοθόδη

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18.00 με 21.00

Χώρος: 1η υπέργεια Αίθουσα «Κουκουζέλισσα»

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2102848632 - 2102820143


Δανειστική Βιβλιοθήκη - Ταινιοθήκη

Στην αίθουσα της Παναγίας της Κουκουζελίσσης, στον υπέργειο χώρο της Εκκλησίας μας, φιλοξενείται η δανειστική Βιβλιοθήκη-Ταινιοθήκη.
Στη συλλογή αυτή βιβλίων χαρτόδετων, βιβλίων σε ψηφιακή ή και σε ηχητική μορφή, ψηφιακών οπτικών (dvd) και συμπαγών (cd) δίσκων, θα βρει κανείς ότι τον απασχολεί πραγματικά.
Στον χώρο της δανειστικής βιβλιοθήκης, υπάρχουν 2.000 τίτλοι βιβλίων για δανεισμό ή μελέτη, 300 βιβλία για μικρά παιδιά και εφήβους, 10.000 ψηφιακά βιβλία, πάνω από 500 οπτικοί δίσκοι (dvd), 2.500 αρχεία σε συμπιεσμένη μορφή Εκκλησιαστικών βίντεο, 950 αρχεία σε συμπιεσμένη μορφή ταινιών Εκκλησιαστικού και Ψυχαγωγικού χαρακτήρα, 500 αρχεία σε συμπιεσμένη μορφή Ιστορικών, Εθνικών, Κοινωνικών και Μουσικών θεμάτων, 2.500 και πλέον ομιλίες σε συμπαγής δίσκους (CD) και εκατοντάδες άλλες από σύγχρονους και παλαιότερους πατέρες της Εκκλησίας σε ψηφιακή μορφή αρχειοθετημένες, που περιμένουν να γεμίσουν το κενό σας με τον αθάνατο και Θεϊκό Λόγο, να νοηματοδοτήσουν την ζωή, να γίνουν αφορμή θείας εμπνεύσεως και απαλλαγής από την αθυμία της απελπισίας, να γίνουν αφορμή νέας αρχής.
Η δανειστική βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τους πνευματικούς πατέρες της Ενορίας και τους γονείς, βοηθά στην κατήχηση των ενοριτών, στην ενημέρωσή τους, στην ψυχαγωγία τους, στην συμβουλευτική τους για τα θέματα που τους απασχολούν, στην ομαλή τους μετάβαση από την άγνοια στην γνώση, από το άγχος στην πίστη. Ο μοναδικός σκοπός της είναι η εξυπηρέτηση των πνευματικών αναγκών των ενδιαφερομένων.

Γίνετε μέλη της δανειστικής Βιβλιοθήκης – Ταινιοθήκης με ετήσια συνδρομή 5 ευρώ.