ΜΙΚΡΑΣΙΑ...

φεύγαμε και για σένα λέγαμε

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας την χρονιά 2016 τίμησε τις Μικρασιατικές της Ρίζες με την παράσταση « ΜΙΚΡΑΣΙΑ… φεύγαμε και για σένα λέγαμε » που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 7 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στις 4 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Στις εν λόγω παραστάσεις συμμετείχε ενεργά και η Ενορία μας, με τον τραγουδιστή Ζαχαρία Καρούνη, τον και Άρχοντα Πρωτοψάλτη του Ιερού μας Αναλογίου, ο οποίος επιμελήθηκε καλλιτεχνικά την όλη διοργάνωση, με την τραγουδίστρια Χαριτίνη Πανοπούλου, την και ψάλτρια και καθηγήτρια μουσικής του Ωδείου μας και με την Χορευτική μας Ομάδα υπό την διεύθυνση του Χοροδιδασκάλου κ. Γεωργίου Ρήγου ! Ήταν μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη εμπειρία για όλους τους συντελεστές που συμμετείχαν σε αυτή, μια σπουδαία διοργάνωση της Ιεράς μας Μητρόπολης υπό την αιγίδα και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γαβριήλ, της οποίας τα έσοδα διετέθησαν για την ενίσχυση των Ιδρυμάτων της Μητροπόλεως.

Ένα μικρό απόσπασμα από την Ιερά μας Μητρόπολη για την παράσταση αυτή:

«Μία εκδήλωση που αποτιεί φόρο τιμής τόσο στην Αγιοτόκο Μικρά Ασία, όσο και στους Κτήτορες της νέας εστίας του πολιτισμού της Ιωνίας, τις προσφυγικές περιοχές που περιλαμβάνει η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, τον Μητροπολίτη Πατάρων Μελέτιο και τον Παπαϊωακείμ Πεσματζόγλου.

150 χορευτές, ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Σοφίας Σπυράτου ταξιδεύουν το κοινό στη Σμύρνη, στην Πόλη, στην Καππαδοκία, στον Πόντο μέσα από παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Ένα πολιτισμικό ταξίδι μουσικής και χορού, το οποίο αναδεικνύει ταυτόχρονα τα κείμενα των μεγάλων λογοτεχνών και ποιητών που ανέδειξε αυτός ο τόπος όπως οι: Διδώ Σωτηρίου, Φώτης Κόντογλου, Γιώργος Σεφέρης, Ηλίας Βενέζης και άλλες σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού μας.»

Συντελεστές παράστασης Ηρωδείου 4 / 9 / 2016:

«Αφηγητές:
Λήδα Πρωτοψάλτη, Σπύρος Παπαδόπουλος

Τραγουδούν :
- Ζαχαρίας Καρούνης
- Χαριτίνη Πανοπούλου
- Λυδία Σέρβου
- Παναγιώτης Σδούκος

Σκηνική Επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ζαχαρίας Καρούνης

Παίζουν :
- Αρκαδόπουλος Αλέξανδρος : Κλαρίνο
- Γιώργος Μαρινάκης : Βιολί
- Πάνος Δημητρακόπουλος : Κανονάκι
- Στέλλα Βαλάση : Σαντούρι
- Γιώργος Παππάς : Ούτι, λαούτο
- Μανούσος Κλαπάκης : Κρουστά

Συμμετέχουν :
- Μικτή Χορωδία Συνδέσμου Αλαγιωτών
- Βυζαντινός Χορός της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας υπό τη διεύθυνση Αρχ. Μουσικοδιδασκάλου της ΜΤΧΕ κ. Χάρη Νταραβάνογλου.

Χορευτικές Ομάδες :
- Χορευτική Ομάδα Ενορίας Παναγίας Πρασίνου Λόφου Ν. Ηρακλείου
- Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού
- Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας
- Χορευτικός Όμιλος ΕΙΡΗΝΗ
- Λύκειο Ελληνίδων Π.τ.Χ Νέας Ιωνίας
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕ. ΜΙ. ΠΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ. »

Μπορείτε να δείτε όλη την παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής και το Ηρώδειο στους παρακάτω συνδέσμους αντίστοιχα:Intv.gr - Ιερά Μητρόπολις Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας - «ΜΙΚΡΑΣΙΑ… φεύγαμε και για σένα λέγαμε» - Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Διαφημιστικά σποτ:Σχετικά άρθρα:

Ιερά Μητρόπολις - «ΜΙΚΡΑΣΙΑ…φεύγαμε και για σένα λέγαμε»

Ιερά Μητρόπολις - Eκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: «Μικρασία… φεύγαμε και για ’σένα λέγαμε»