Στίχοι Έντεχνοι 2ου Δίσκου:
Αρχιμ. Τιμόθεος Παπαδάκης

Τραγούδι:
Χαριτίνη Πανοπούλου

Χορωδίες:
Μικτή και Παιδική Θεομητορική Χορωδία

Επιμέλεια παραγωγής, φωνητικά :
Ζαχαρίας Καρούνης

Γραφιστική Επιμέλεια:
Ελένη Τσακίρογλου

Παραγωγή:
Σύλλογος ''Η Υπεραγία Θεοτόκος'' Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής

Εταιρεία παραγωγής:
Δίκτυο

Στον Δίσκο παίζουν οι Μουσικοί:
Σωτήρης Μαργώνης , Μανώλης Κόττορος : Βιολί,
Κώστας Σιδερής: Λαούτο, Ταμπουρά
Κωστας Μητσιος : Λαούτο
Κωνσταντίνος Καλαντζής : Κρουστά
Παναγιώτης Βέργος : Σαντούρι
Ανδρέας Σκάνδαλος: Κανονάκι
Γιωργος Αλεβίζος : Ούτι
Διονύσης Θεοδώσης, Άρης Ντάνος: Κλαρίνο
Νεκτάριος Σταματέλος : Νέι
Λευτέρης Ανδριώτης: Κρητική Λύρα

Διπλός Δίσκος "Τραγούδια σαν προσευχή"

Ο Σύλλογός μας, Σύλλογος Ορθοδόξων Χριστιανών ''Η Υπεραγία Θεοτόκος'' Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής, κυκλοφόρησε από τον Ιανουάριο 2015, διπλό συμπαγή δίσκο-cd με παραδοσιακά τραγούδια αφιερωμένα στο Πρόσωπο της Παναγίας. Ο τίτλος του δίσκου είναι:
"Τραγούδια σὰν Προσευχὴ - Δημωδῶς καὶ Ἐντέχνως τῇ Θεομήτορι / Songs like prayers"

Ο πρώτος δίσκος περιέχει 15 τραγούδια με στίχους παραδοσιακούς ή δημώδεις όπως τους λέει ο λαός και μας είναι γνωστοί, ενώ ο δεύτερος, περιέχει άλλα 15 τραγούδια με στίχους έντεχνους, πάνω στις ίδιες παραδοσιακές μελωδίες, ειδικά γραμμένους και αφιερωμένους στην Παναγία, από τον Προϊστάμενο της Ενορίας μας και Πρόεδρο του Συλλόγου, Αρχιμ. Τιμόθεο Παπαδάκη.
Τα τραγούδια είναι από κάθε τόπο της Ελλάδας, από την Θράκη ως την Κύπρο, από την Ήπειρο ως την Μικρά Ασία, από τα νησιά μας, τραγούδια του γάμου, του πόνου, της αγάπης, του βουνού και της θάλασσας, ως επί το πλείστον χορευτικοί σκοποί.

Στον Δίσκο τραγουδά η τραγουδίστρια Χαριτίνη Πανοπούλου με την συνοδεία της Θεομητορικής Χορωδίας, Μικτής και Παιδικής, και την επιμέλεια του Δίσκου έχει κάνει ο Άρχων του Α' Αναλογίου της Ενορίας μας και τραγουδιστής, Ζαχαρίας Καρούνης, ενώ παίζουν καταξιωμένοι και δεξιοτέχνες μουσικοί.
Είναι μια συλλογική προσπάθεια, που έγινε με πολύ μεράκι, αγάπη και δεξιοτεχνία, από όλους τους συντελεστές, μια ευχάριστη και ιδιαίτερα επιμελημένη έκδοση, και διατίθεται για την ενίσχυση του πολυσχιδούς έργου του Συλλόγου μας.

Το έργο αυτό είναι κατάλληλο για Ενοριακές Νεανικές Συντροφιές, Κατηχητικά Σχολεία, Χορωδίες που ασχολούνται με την Παραδοσιακή μας Μουσική, Κατασκηνώσεις, Χορευτικά Συγκροτήματα Μητροπόλεων – Ενοριών - Συλλόγων και βέβαια μια όμορφη λύση για το ταξίδι, με αυτοκίνητο ή πούλμαν, μεταξύ τραγουδιών και... προσευχής!

ΔΙΣΚΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:
H επίσημη Παρουσίαση του Διπλού Δίσκου «Τραγούδια σαν προσευχή» έγινε υπό την αιγίδα και διοργάνωση της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, στην Στοά του Βιβλίου, την Τρίτη στις 4 Οκτωβρίου και ώρα 7:00μμ.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γαβριήλ, του οποίου η πρόνοια και πατρική αγάπη φρόντισε για την παρουσίαση του Δίσκου, αλλά και πλήθος Αρχιερέων από όλη την Ελλάδα, καθώς και Ιερωμένοι, πολίτες και πιστοί από την περιφέρεια της Μητροπόλεώς μας και όχι μόνο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο π. Ηλίας Καραντζάς, υπεύθυνος Νεότητος της Μητροπόλεως, παρουσιάζοντας τον διπλό δίσκο. Κατόπιν, ο π. Τιμόθεος Παπαδάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου και δημιουργός των θεολογικών στίχων του δεύτερου δίσκου, ανέλυσε τον σκοπό του όλου έργου, την θεολογική και θρησκευτική του διάσταση, την σημασία της προσευχής αλλά και τον ρόλο της Θεομήτορος στην Παράδοση και την Ορθόδοξη Πίστη. Η Χαριτίνη Πανοπούλου, η τραγουδίστρια του δίσκου και υπεύθυνη της Χορωδίας, ενημέρωσε για το καλλιτεχνικό μέρος της παραγωγής αυτής και τους συντελεστές που έδωσαν ζωή στο έργο. Τέλος, ο επίτροπος της Ενορίας κ. Δημήτρης Μαρούδης αναφέρθηκε στο οικονομικό κομμάτι, καθώς τα έσοδα του δίσκου διατίθενται για το πολύπλευρο έργο του Συλλόγου. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κ. Ευαγγελία Μαρούδη, μέλος του Ομίλου Γυναικών της Ενορίας.

Στη συνέχεια, η Χαριτίνη Πανοπούλου μαζί με την Θεομητορική Χορωδία, ταξίδεψαν τους παρευρισκομένους, στους δρόμους της παράδοσης αλλά και της προσευχής, με τραγούδια και από τους δύο δίσκους, με την συνοδεία στην Ορχήστρα των μουσικών Γεωργίου Παππά στο λαούτο, Γιώργου Γκαραβούνη στα κρουστά, Νεκτάριου Σταματέλου στο νέυ και του δεξιοτέχνη Σωτήρη Μαργώνη στο βιολί.
Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση εδώ:

Ιερά Μητρόπολις - Παρουσίαση Μουσικού Δίσκου από την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας


Ακούστε τραγούδια από τον διπλό Δίσκο εδώ:Μπορείτε να προμηθευτείτε τον διπλό Δίσκο με το 24σέλιδο βιβλιαράκι που περιέχει και τους στίχους,
στην τιμή των 15 ευρώ σε ενημερωμένα βιβλιοπωλεία, ή ταχυδρομικά με αντικαταβολή (Ε.Λ.Τ.Α ή Courier) αποστέλλοντάς μας τα ακριβή σας στοιχεία σας στο: spanagiaspl@hotmail.com
(Oνομ/μο, Διεύθυνση, Τ.Κ) (τα ταχυδρομικά έξοδα είναι 5 ευρώ επιπλέον εντός Αττικής). Επίσης διατίθεται φυσικά και στον Ιερό Ναό Παναγίας Πρασίνου Λόφου, Ευτυχίας και Ματρόζου 28, Ηράκλειο Αττικής.
Επικοινωνία στα τηλέφωνα: 2102848632 και 6996529320.

Ενημερωμένα Βιβλιοπωλεία:
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙΟΥ 2-πλ. Κλαυθμώνος ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.2103310977
(ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ εθν. Αμύνης 9α τηλ. 2310 275126 καί
ΠΑΤΡΑ Ρήγα Φεραίου 143 και Φιλοποίμενος 24 τηλ. 2610 223110),
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 3 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 2103600235,
«ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ» ΒΟΥΛΗΣ 36 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 2103234411,
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΟΛΩΝΟΣ 71 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 2103629684,
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΗΜ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΒΡΙΟΥ 3 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 2103224819,
«ΦΩΣ» Χ.Ε.Ε.Ν. ΦΕΙΔΙΟΥ 3Γ ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 2103819858.

Βρείτε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook,youtube,twitter,soundcloud,myspace:
- Facebook
- Youtube
- Twitter
- Soundcloud
- Myspace

Παρουσιάσεις:
- Δίκτυο - Τραγούδια σαν προσευχή
- Όγδοο.gr - Τραγούδια σαν προσευχή