Υπεύθυνος  Συντροφιάς Αγοριών Λυκείου:
Νικόλαος Λυριτζής

Βοηθοί:
Νικόλαος Γκρίμπας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Μιχαήλ Γκομπριάλ

Ώρα:
Κάθε Κυριακή 11:30 – 13:00

Χώρος:
1η  υπέργεια Αίθουσα «Κουκουζέλισσα»

---------------------------------------
Υπεύθυνη Συντροφιάς Κοριτσιών Λυκείου:
Χριστίνα Χαντζάρα

Βοηθοί:
Μαρία Βλυσσίδη – Ιωάννου, Έλενα Κωνσταντοπούλου – Τσακίρογλου,
Σταματίνα Λυριτζή - Κωνσταντοπούλου

Ώρα:
Κάθε Κυριακή 11:30 – 13:00

Χώρος:
Yπέργεια Αίθουσα «Παντάνασσα»

Συντροφιές Τάξεων Λυκείου

Συντροφιά Αγοριών Λυκείου

Εφηβικά χαμόγελα, ηχηροί νεανικοί παλμοί, λυκειόπαιδες στον πυρετό της νιότης, δροσερές καρδιές μεστές από προβληματισμούς και αγωνίες, συγκροτούν το ανώτερο κατηχητικό των αρρένων. Κάθε Κυριακή μετά την Θεία Λειτουργία, περίπου στις 11:30, η συντροφιά μας συναντιέται στο υπέργειo του Ιερού Ναού. Εκεί μιλάμε για όλα. Για ό,τι μας ενθουσιάζει και ὅ,τι μας απογοητεύει, ό,τι μας ευθυμεί και ό,τι μας φοβίζει, ό,τι μας ηρεμεί και ό,τι μας εξοργίζει.

Η εφηβεία είναι μία κοχλάζουσα θάλασσα ιδανικών, ρομαντισμού και προοπτικών που εμμανώς θέλει με τα φτερά της ελευθερίας της να υπερκεράσει όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντά. Στα εφηβικά αυτά γνωρίσματα η κατηχητική μας παρέα δεν μέμφεται τις επιλογές των νέων, δεν αποτρέπει από τα όνειρά τους λέγοντας ότι πρόκειται περὶ ψευδαισθήσεων, δεν καταδικάζει τα ιδανικά τους ως αυταπάτες, δεν ειρωνεύεται τον πολλάκις άκρατο ενθουσιασμό που δείχνουν, αλλά ούτε τους παραδίδει έρμαια στην δίνη της αυθαιρεσίας και της ελευθεριότητος που διέπουν την σύγχρονη ηθική.

Αυτό που επιχειρούμε είναι να θέτουμε τις σκέψεις, τις διαθέσεις, τα όνειρα, τα θέλω, τις πρωτοβουλίες, το εγώ μας στα χέρια του μόνου αληθινού Φίλου, πού μας γνωρίζει καλλίτερα και από τους ιδίους, και γνωρίζει τον σωστό τρόπο να μας χειριστεί προς το πραγματικό συμφέρον. Ο γνήσιος αυτός Φίλος είναι ο Σωτήρας Χριστός. Δεν είναι εύκολο εγχείρημα δεδομένης της εποχής. Όμως εάν σοβαρολογούμε στις προθέσεις μας, εάν Τον εμπιστευθούμε, εάν και στις πιο λανθασμένες αποφάσεις μας δεν εγκαταλείψουμε την σχέση με τον Χριστό, τότε Εκείνος θα αναλάβει το τιμόνι της ζωής μας, και με τον καλύτερο τρόπο θα άρει τα αδιέξοδα που τις περισσότερες φορές οι ίδιοι κατασκευάσαμε.

Λοιπόν, σε περιμένουμε.

Συντροφιά Κοριτσιών Λυκείου

Η συντροφιά του ανωτέρου κατηχητικού θηλέων απευθύνεται σε κορίτσια των τριών τάξεων του Λυκείου.

Είμαστε μια συντροφιά, παρέα, φίλες μεταξύ μας. Συζητάμε τόσο τα θέματα της επικαιρότητας όσο και θέματα που αφορούν τις νέες αυτής της ηλικίας. Ανθρώπινες σχέσεις, σχολικές δυσκολίες, επαγγελματικό προσανατολισμό, θρησκευτικές ανησυχίες αλλά και προσωπικά προβλήματα. Στόχος μας μέσα από τον ουσιαστικό διάλογο είναι να προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις σ΄ αυτούς τους προβληματισμούς, επιδιώκοντας να γνωρίσουμε την ελπίδα που δίνει ο Χριστός ώστε να αντιμετωπίζουμε τις όποιες δυσκολίες και προβλήματα με περισσότερη αισιοδοξία και ωριμότητα.

Ελπίζουμε η παρέα μας να μεγαλώσει με την δική σας συμμετοχή. Με πολλή χαρά σας περιμένουμε!