42η Ενοριακή Εορτή Νεότητος -

Δραστηριοτήτων

Την Παρασκευή 16 – 6 – 2017 και ώρα 7:00μμ, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Σύναξι της Θεοτόκου» (Ματρόζου και Αλαμάνας , Νέο Ηράκλειο), η 42η Ενοριακή Εορτή Λήξεως των Κατηχητικών και Δραστηριοτήτων της Ενορίας μας με θέμα:

« Φωτὶ προσλάβωμεν Φῶς »
ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ . . .
Αυτού ακούετε. . . !
Ματθ. ιζ ΄ 5, Μάρκ. θ΄7, Λουκ. θ΄35.

Κεντρικός άξονας της Εορτής είναι η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, το νόημα της οποίας θα δοθεί και θα αναλυθεί μέσα από:
• Τραγούδια από την Μικτή Θεομητορική Χορωδία και Ορχήστρα, την Παιδική Θεομητορική Χορωδία και τα Τμήματα Φωνητικής του Θεομητορικού μας Ωδείου, με στίχους που υπηρετούν το θέμα.
• Ποιήματα που θα απαγγείλουν Κατηχητόπαιδες και Συνεργάτες της Ενορίας.
• Θεατρικό από την Παιδική Θεατρική Ομάδα και τις Κατηχητικές Συντροφιές των παιδιών μας.
• Ομιλία του Προϊσταμένου της Ενορίας μας πατρός Τιμοθέου Παπαδάκη, ο οποίος και έχει συγγράψει τους στίχους των τραγουδιών που θα ακουστούν, τα ποιήματα καθώς και το κήρυγμα του εντύπου προγράμματος της Εορτής το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε ηλεκτρονικά παρακάτω.

Παράλληλα οι υπεύθυνοι Κατηχητές θα μιλήσουν για όλες τις Κατηχητικές Ομάδες και Συντροφιές από τις κατώτερες μέχρι τις ανώτερες βαθμίδες.
Επίσης θα παρουσιαστούν οι Δραστηριότητες που ενεργούνται καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς στην Ενορία:
Θεομητορικό Ωδείο, Τμήματα Χορωδιών και Ορχήστρα, Βυζαντινή Μουσική, Τμήματα Παραδοσιακών Χορών, Τμήμα Ευρωπαϊκών Χορών, Θεατρικές Ομάδες Ενηλίκων και Παιδική, Σχολή Κοπτικής – Ραπτικής, Σχολή Προσφόρου, Αθλητικές Δραστηριότητες, Εργαστήρι Ζωγραφικής και Κατασκευών, Αγιογραφικό Εργαστήρι, Τμήματα Ξένων Γλωσσών και Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Όμιλος Ρητορικής, Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Συμβουλευτικής Γονέων, Ομάδα αυτοβοήθειας για την Κατάθλιψη.

Τέλος οι Χορευτικές Ομάδες Παραδοσιακού και Ευρωπαϊκού Χορού, θα μας παρουσιάσουν αντίστοιχα τους δικούς τους χορούς και καταληκτικά θα δοθεί αναμνηστικό της Εορτής για όλους όσους συμμετείχαν.

Σας περιμένουμε να περπατήσουμε στο Φωτεινό μονοπάτι και να γνωρίσουμε την πραγματική εν Χριστώ Μεταμόρφωση!

ΕΝΟΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΛΟΦΟΥ 2017

Μπορείτε να δείτε εδώ όλο το Πρόγραμμα της Εορτής:
Πρόγραμμα Εορτής